phone

+34 938 923 802

L’Ajuntament redacta un reglament que unifica la imatge de les terrasses de bar a Vilafranca

Davant la proliferació de terrasses a la via pública de l’estiu passat, l’Ajuntament ja va dictar unes normes mínimes de seguretat. Ara ha anat una mica més enllà i ha aprovat un reglament que unifica la imatge de les terrasses. Prohibeix els tendals amb publicitat i les cadires de plàstic a les 170 terrasses existents.
La Junta de Govern Local de Vilafranca ha aprovat una normativa reguladora de les terrasses, amb l’objectiu d’unificar criteris per tal que la imatge de la vila no en surti perjudicada. L’Ajuntament no posa traves a muntar terrasses; al contrari, dóna facilitats, però les vol amb uns criteris de qualitat. Els vuit articles de la normativa són vigents per a tota nova terrassa i, per a les existents, es dóna un marge d’adaptació fins a finals d’any.
Com a norma general, els tendals seran sense publicitat aliena al bar que el tingui, i hauran de ser d’un color clar; quant a les cadires i taules, hauran de ser metàl·liques, de fusta o de vímet (només es permetran de plàstic per la festa major). A més, es prohibeix apilar cadires i taules al carrer fora d’horari d’obertura.
A més, l’Ajuntament diferencia cinc zones de terrassa, a les quals els exigeix mesures diferents: sobre la vorera, poden ocupar un màxim del 50% de la vorera i han de deixar almenys 1,80 metres de pas de vianants; a l’illa de vianants, el pas mínim per a vianants és de 3,20 metres, i no es pot ocupar la zona de pas de vehicles; a les places i parcs, no poden estar en espais on es facin altres activitats (per exemple, enmig de jocs infantils); sotaporxos han de deixar un pas mínim de vianants d’1,80 metres; i sobre la calçada, han de tenir una llargada màxima de deu metres i calen elements de seguretat, com estar alçades damunt una tarima i amb pilones separadores de la calçada.
El reglament és més estricte per a les terrasses de la rambla Nostra Senyora i l’avinguda Tarragona, on els tancaments s’hauran de fer amb plantes naturals.
En dos anys s’ha doblat el nombre de terrasses a la via pública (en bona part com a conseqüència de la llei del Tabac) i l’Ajuntament ha passat de recaptar 65.000 euros a més de 100.000 l’any passat. De cara a l’any vinent, el govern local estudiarà establir bonificacions per a les terrasses que inverteixin en millora de la imatge global; també té pendent una normativa específica per a les terrasses de la plaça Constitució.

Font: LA FURA